Pijnlijke voeten

Heeft u last van pijnlijke voeten? Het dragen van de juiste schoenen kan bestaande klachten verminderen en nieuwe klachten voorkomen. Onze loopzorgprofessionals geven u op deze pagina graag schoenadvies bij specifieke voetklachten.

Heeft u, ondanks het dragen van goede schoenen, nog steeds last van uw voeten, knieƫn, enkels, heupen of rug? Dan is het verstandig om een van onze loopzorgprofessionals te bezoeken. Onze podotherapeuten en medisch pedicures zijn door het hele land te vinden. Klik hier voor meer informatie.

Pijn aan uw voorvoet tijdens lopen

De voet speelt een belangrijke rol bij de afwikkeling tijdens het lopen. Om de voet tijdens het lopen te beschermen, moet er voldoende demping en rolling (afwikkeling) onder de voorvoet zitten. Heeft u pijn onder uw voorvoet tijdens het lopen? Dan is het belangrijk om schoenen te dragen met een goede demping en afwikkeling. De demping en afwikkeling van een schoen bevindt zich in de buitenzool. Hoe dunner de buitenzool, hoe minder demping en afwikkeling. Daarnaast is het ook verstandig om een schoen te kiezen met een stijvere loopzool. Een stijvere loopzool ondersteunt de afwikkeling van de voet, waardoor de voorvoet wordt ontlast.

Pijn aan uw voet of enkel tijdens lopen

Pijnlijke voeten of enkels kunnen worden veroorzaakt door een afwijkende stand of een afwijkend looppatroon. Goede schoenen kunnen helpen om uw voet goed te ondersteunen en de pijnklachten te verminderen. Kies schoenen met een stevige hielomsluiting. Een stevige hielomsluiting ondersteunt de voet, waardoor de voet zo normaal mogelijk kan bewegen. Het is vaak prettig om schoenen te kiezen waarbij de hiel iets hoger is dan de voorvoet. De voet staat dan al een beetje in de juiste looprichting en kan makkelijker vooruit bewegen. Let er wel op dat het verschil niet groter is dan 2 cm. Koop altijd schoenen met een sluiting, zoals veters of klittenband, zodat u de schoen goed kunt vastmaken om de voet.

Enkels die snel zwikken

Als u snel uw enkels verzwikt, kan dit niet alleen vervelend zijn tijdens het lopen, maar ook pijnklachten veroorzaken. Goede schoenen kunnen helpen om uw voet en enkel goed te ondersteunen en het zwikken te voorkomen. Kies schoenen met een stevige hielomsluiting. Hierdoor worden uw voet en enkel beter ondersteund, waardoor zwikken minder snel gebeurt. Het is vaak prettig om een hogere schoen te dragen, zodat uw enkel extra ondersteuning krijgt. Vermijd schoenen met een dunne hak of een slap bovenwerk, omdat deze het zwikken juist kunnen verergeren.

Vermoeide voeten en benen

Vermoeide voeten of enkels kunnen worden veroorzaakt door een afwijkende stand of afwijkend looppatroon. Goede schoenen kunnen helpen om uw voet goed te ondersteunen en het vermoeide gevoel te voorkomen. Kies schoenen met een stevige hielomsluiting. Hierdoor wordt uw voet beter ondersteund en kan uw voet zo normaal mogelijk bewegen. Het is vaak prettig om schoenen te kiezen waarbij de hiel iets hoger is dan de voorvoet. De voet staat dan al een beetje in de juiste looprichting en kan makkelijker vooruit bewegen. Let er wel op dat het verschil niet groter is dan 2 cm. Koop altijd schoenen met een sluiting, zoals veters of klittenband, zodat u de schoen goed kunt vastmaken om de voet.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details