Onze loopzorgprofessionals

RondOm Schoenen is ontstaan vanuit een samenwerking tussen podotherapeuten, medisch pedicures en orthopedisch schoenmakers – dé experts op het gebied van voeten. Onze loopzorgprofessionals zijn, net zoals RondOm Schoenen, onderdeel van de RondOm Lopen Groep. Ons doel? Mensen lekkerder door het leven laten lopen. Goede schoenen zijn daarbij onmisbaar.

Podotherapeut

Een podotherapeut is een hbo-professional. Een podotherapeut onderzoekt, behandelt en voorkomt klachten aan voeten, enkels, knieën, heupen en rug. Ook helpt een podotherapeut bij afwijkende voetstanden en looppatronen en problemen door chronische ziektes, zoals diabetes of reuma. Een behandeling bestaat meestal uit podotherapeutische zolen, ortheses, schoenadvies of oefeningen.

Medisch pedicure

Een medisch pedicure richt zich op de behandeling en verzorging van (mogelijke) risicovoeten, vooral bij mensen met chronische ziektes zoals diabetes en reuma. De medisch pedicure behandelt vooral drukplekken, zoals overtollig eelt, likdoorns, en verdikte of ingegroeide nagels. Daarnaast geeft de medisch pedicure ook schoenadvies.

Orthopedisch schoenmaker

Een orthopedisch schoenmaker is gespecialiseerd in het aanmeten, maken en aanpassen van schoenen voor mensen met voet- of mobiliteitsproblemen. Orthopedisch schoenmakers werken nauw samen met de podotherapeut, revalidatiearts en orthopedisch chirurg om ervoor te zorgen dat de schoenen perfect aansluiten op de voetproblemen van de patiënt.

Schoenadviseur

Een schoenadviseur helpt u in onze schoenwinkels bij het kiezen van de juiste schoenen, afgestemd op de vorm en behoeften van uw voeten. Een schoenadviseur zal altijd uw voeten opmeten, zowel in de lengte als breedte. Zij letten daarbij ook op de vorm van uw voeten en eventuele standsafwijkingen. Op basis van deze voetmeting krijgt u een persoonlijk schoenadvies.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details