Steunzolen

Podotherapeutische steunzolen zijn uitneembare zolen die u in uw schoenen plaatst. Onze podotherapeuten maken deze zolen voor u op maat. De zolen vervangen het inlegzooltje dat standaard in uw schoenen zit.

Heeft u last van uw voeten, enkels, knieƫn, heupen of rug? Dan is het verstandig om een van onze podotherapeuten te bezoeken. Podotherapeuten van RondOm zijn door het hele land te vinden. Een podotherapeut behandelt klachten die voortkomen uit het niet goed functioneren van de voeten of benen, een afwijkende voetstand, of een verkeerd looppatroon, wat bijvoorbeeld kan leiden tot overbelasting van een spier of gewricht. Een behandeling hiervoor kan bestaan uit het aanmeten van podotherapeutische steunzolen.

Wat zijn steunzolen?

Podotherapeutische steunzolen bieden ondersteuning aan uw voeten en kunnen een grote rol spelen bij het verminderen van pijnklachten in uw voeten, knieƫn, benen, heupen en lage rug. Podotherapeuten zijn gespecialiseerd in het op maat maken van zolen. Dit betekent dat ze de zolen volledig aanpassen aan de vorm en functie van uw voeten, zodat ze optimaal ondersteunen en bijdragen aan het verminderen van uw klachten.

Proces aanmeten en nacontrole

Eerste afspraak
Voordat de podotherapeut steunzolen kan aanmeten, voert hij of zij een voetenonderzoek uit. Hierbij wordt gekeken naar de stand van uw voeten, de bewegingsmogelijkheden en eventuele afwijkingen. De podotherapeut maakt gebruik van geavanceerde technologieƫn, zoals 3D-scanning en CAD-software.

Vervolgens worden uw steunzolen op maat gemaakt. Hierbij maakt de podotherapeut gebruik van verschillende materialen, afhankelijk van uw specifieke behoeften en wensen. Zo kan de podotherapeut bijvoorbeeld kiezen voor materialen die extra demping bieden, of juist voor materialen die extra ondersteuning bieden.

Podotherapeutische zolen ophalen
Uw eerste paar steunzolen haalt u vaak op afspraak af, zodat ze direct kunnen worden gepast. De podotherapeut controleert of de steunzolen goed aansluiten op uw voeten en of ze de juiste ondersteuning bieden. Indien nodig kan de podotherapeut nog aanpassingen doen. Daarnaast krijgt u een persoonlijk inloopadvies en wordt er een controleafspraak gepland voor over 6 tot 8 weken.

Controleafspraak
Tijdens de controleafspraak bespreekt de podotherapeut met u hoe het inlopen is gegaan en of er nog verbeterpunten zijn. Indien nodig, kunnen deze worden aangepakt.

Veel voorkomende vragen over podotherapeutische steunzolen

Voor welke klachten zijn podotherapeutische zolen geschikt?

Podotherapeutische zolen kunnen helpen bij ‘moeilijke voeten’, waaronder bij:

  • Specifieke voetproblemen: zoals hamertenen en klauwtenen, een hallux valgus, eeltvorming en pijnlijke likdoorns.
  • Platvoeten: door ondersteuning van de voetboog.
  • Hielspoor: door druk te verminderen op de hiel.
  • Overpronatie of onderpronatie: door de voetstand te corrigeren.
  • Rug-, knie- en heuppijn: door uw houding te verbeteren en de druk op gewrichten te verlichten.
Passen podotherapeutische zolen in elke schoen?

Podotherapeutische zolen passen het beste in schoenen waarbij u het oorspronkelijke voetbed kunt verwijderen. Hierdoor kunnen de podotherapeutische zolen plat in uw schoenen liggen. Het is belangrijk om met uw podotherapeut te overleggen in welke schoenen u uw zolen kunt dragen. Soms zijn speciale schoenen nodig om de zolen optimaal te laten werken, vooral als u veel steun of correctie nodig heeft.

Hoe lang gaan podotherapeutische zolen mee?

Podotherapeutische zolen gaan gemiddeld 1 tot 2 jaar mee, afhankelijk van het materiaal, de kwaliteit en hoe vaak u ze gebruikt. Zolen van RondOm Podotherapeuten gaan gemiddeld 2 jaar mee. Het is belangrijk om regelmatig uw zolen te laten controleren door de podotherapeut, vooral als u klachten heeft of merkt dat de zolen slijtage vertonen.

Hoe lang duurt het om aan podotherapeutische zolen te wennen?

Het kan enkele dagen tot weken duren om aan podotherapeutische zolen te wennen. In het begin kunt u lichte ongemakken of spierpijn ervaren, omdat uw lichaam zich aanpast aan de nieuwe correctie en ondersteuning. Het is aan te raden om het dragen van de zolen geleidelijk op te bouwen.

Wat kosten podotherapeutische zolen, en wordt dit vergoed door de zorgverzekering?

Podotherapeutische zolen kosten doorgaans tussen de ā‚¬100 en ā‚¬400, afhankelijk van de complexiteit en het materiaal. Veel zorgverzekeringen vergoeden een deel van de kosten voor podotherapeutische zolen, vooral als u een aanvullende verzekering hebt. Het is raadzaam om uw polis te controleren of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar voor de exacte details van de vergoeding.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details