Pedicure avond Deventer: Wie de schoen past

Beste collega,

Als pedicure weet u, net zo goed als wij, dat goed lopen essentieel is voor een gezond en gelukkig leven. Iemand die lekker door het leven loopt, staat immers midden in het leven en kan meedoen in de maatschappij.

Zoals u weet kan het dragen van goede schoenen in veel gevallen de oplossing bieden voor bestaande klachten én nieuwe klachten helpen voorkomen. Het vinden van goede schoenen is soms een moeilijke opgave voor onze patiënten. Het overweldigende online aanbod en het verdwijnen van steeds meer gespecialiseerde schoenenwinkels uit het straatbeeld, kan de zoektocht extra kan bemoeilijken.

Daarom hebben wij RondOm Schoenen opgericht. Een nieuw en zinvol concept in samenwerking met loopprofessionals. We zijn trots om aan te mogen kondigen dat we per 1 oktober 2024 op onze hoofdlocatie in Deventer ( Mr. H.F. de Boerlaan 111) onze tweede schoenenwinkel mogen openen waar goed advies centraal staat.

We willen jullie graag als eerste uitnodigen om een kijkje te komen nemen in onze schoenenwinkel, waar we jullie ook graag meenemen in een verdiepingsprogramma over schoenkennis.  Onder deze uitnodiging vindt u het inhoudelijke programma van deze avond.  

We zien u graag op donderdag 26 september aan de Mr. H.F. de Boerlaan 111 te Deventer!

Accreditatie: 2 punten Voetzorg algemeen niveau 3

Deelname is gratis.

Inschrijven kan door op de knop aan de rechterkant van het scherm te klikken en vervolgens het formulier in te vullen.

18.30-18.45 uur | Ontvangst

18.45-19.45 uurStevig staan in goede schoenen; inclusief introductie Miranda van Mol (docent) en Liselot Schuurmans (podotherapeut)

19.45-20.00 uur | Korte pauze met een proost op de start van RondOm Schoenen

20.00-21.00 uurDe juiste schoen voor de juiste voet; Liselot Schuurmans (podotherapeut)

21.00 uur | Afsluiting

Stevig staan in goede schoenen, inclusief introductie | Miranda van Mol (docent) en Liselot Schuurmans (Podotherapeut)

Een goede schoen draagt bij aan een goed looppatroon. Door goede schoenen te dragen kunnen (voet)problemen voorkomen worden en goede schoenen zijn essentieel als het gaat om de voet te ondersteunen indien er klachten zijn aan de voeten, knieën, heupen of rug. Tijdens het eerste deel van de avond wordt ingegaan op wat een schoen een goede schoen maakt. Hiervoor ontrafelen we aan de hand van vele illustratieve voorbeelden wat belangrijke schoeneigenschappen zijn. Weet u wat het verschil is tussen een standaard confectieschoen en een comfortschoen? Natuurlijk wordt alle gedeelde kennis omgezet naar een praktisch algemeen schoenadvies wat u dagelijks in de praktijk in kunt zetten.

Samengevat komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Schoenen en hun eigenschappen
  • De wereld van comfortschoenen
  • Het standaard schoenadvies

De juiste schoen voor de juiste voet | Liselot Schuurmans (Podotherapeut)

In het tweede gedeelte van deze avond wordt duidelijk waarom niet iedere ‘op het oog’ goede schoen geschikt is voor iedere voet. De gemiddelde voet past in de gemiddelde goede schoen, maar wij zien natuurlijk dagelijks een enorme variatie in voeten en voetvormen.

Hoe fijn is het om uw cliënt een schoenadvies op maat mee te kunnen geven?

Samen kijken we naar de verschillende voetvormen die we tegenkomen in de praktijk, waarna we gaan oefenen in het juist beoordelen van de verschillende schoeneigenschappen in relatie tot de verschillende voeten die we zien. Het juist opmeten van de voet kan hierbij natuurlijk niet ontbreken.

De verschillende casussen nodigen u uit om actief mee te denken in het opstellen van een schoenadvies op maat, wat de slagingskans voor het vinden van een goede schoen enorm vergroot. Ook gaan we in op het kopen van schoenen op het moment dat er (voet)klachten aanwezig zijn en zoomen we in op de waardevolle samenwerking tussen de pedicure en de podotherapeut.

Samengevat komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • De mogelijke gevolgen van het dragen van slecht schoeisel
  • Schoeneigenschappen in relatie tot verschillende voeten en voetvormen
  • Het schoenadvies op maat
  • Samenwerking tussen de pedicure en podotherapeut vanuit casuïstiek

Locatie

Mr. H.F. de Boerlaan 111
7411 AH,
Deventer

Route omschrijving

Aanmelden voor het event

Aanmelden voor het event

Akkoord met voorwaarden

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details