Het effect van goede schoenen op Reumatische voetproblemen

Bij RondOm Schoenen begrijpen we het belang van goed passende schoenen voor mensen met reuma. We bieden schoenen van uitstekende kwaliteit die speciaal zijn ontworpen om aan jouw unieke behoeften te voldoen. Comfortabel en pijnvrij lopen is essentieel, omdat slecht passende schoenen de pijn kunnen verergeren en extra belasting op de gewrichten kunnen veroorzaken.

Reuma en Voetproblemen

Veel mensen met reuma ervaren voetproblemen en pijn tijdens het staan en lopen. Deze problemen ontstaan vaak door veranderingen in de voetstand als gevolg van stijfheid en vergroeiingen, wat kan leiden tot overmatig eelt, likdoorns en nagelafwijkingen. Een veranderde voetstand kan ook het looppatroon beïnvloeden, wat kan leiden tot klachten in knieën, heupen en rug.

Kwaliteitseisen voor Reumaschoenen

Een multidisciplinair team van revalidatieartsen, onderzoekers, podotherapeuten en orthopedisch schoenmakers heeft vastgesteld dat hoogwaardige reumaschoenen moeten voldoen aan de volgende criteria:

Kwaliteitseisen Reumaschoenen

  • Stevig Hielstuk: Voor stabiliteit en ondersteuning.
  • Naadloze Afwerking: Voorkomt irritaties.
  • Goede Afwikkeling: Helpt pijn bij het lopen te verminderen.
  • Hoge Sluiting op de Wreef: Fixeert de voet in de schoen.
  • Voldoende Tenenruimte: Voorkomt drukplekken.
  • Uitneembaar Voetbed: Voor gebruik van orthopedische inlegzolen.
  • Antibacteriële Voering: Voorkomt infecties.

Een team van vijftien deskundigen, waaronder revalidatieartsen, onderzoekers, diabetespodotherapeuten en een orthopedisch schoenmaker, heeft vastgesteld welke kwaliteitseigenschappen schoenen moeten hebben om geschikt te zijn voor een breed publiek, inclusief diabetes- en reumapatiënten.RondOm Schoenen biedt een breed, stijlvol en zorgvuldig samengesteld assortiment, waaronder de schoenen van Tudo Volta, die aan deze strenge normen voldoen en alle nodige eigenschappen bezitten voor comfortabel lopen en het voorkomen van voetproblemen.

Goede schoenen voor mensen met reuma moeten een stevige hiel hebben en zijn naadloos aan de binnenkant om irritatie door naden en stiksels te voorkomen. Een goede afwikkeling is essentieel om het loopcomfort te verbeteren en pijn te verminderen voor mensen met reuma.

Daarnaast moeten deze schoenen een hoog sluitende wreef hebben om de voet goed te ondersteunen. Voldoende ruimte voor de tenen is ook belangrijk. Het voetbed moet uitneembaar zijn, zodat orthopedische inlegzolen van een schoenmaker of podotherapeut gemakkelijk kunnen worden geplaatst. Tot slot helpt een Silverlining antibacteriële voering in de schoen infecties te voorkomen. Alle schoenen van Tudo Volta voldoen aan deze criteria.

Reuma en de Podotherapeut

Meer dan 70% van de mensen met reuma ervaart voetklachten. Regelmatige controle door een podotherapeut is essentieel. Podotherapeuten zijn gespecialiseerde HBO-professionals die klachten aan voeten, enkels, knieën, heupen en rug onderzoeken, behandelen en voorkomen. Ze kunnen drukpunten verminderen door voetstandcorrecties en looppatroonanalyses, en bieden behandelingen zoals podotherapeutische zolen en teenortheses om drukplekken op de tenen te voorkomen.

Sepp Mortelmans

Sepp is Zorginhoudelijk Directeur én allround podotherapeut bij RondOm Podotherapeuten. Met zijn jarenlange ervaring weet hij alles over de reumatische voet. Sepp heeft reeds honderden reumapatiënten geadviseerd over de juiste schoenen. Sepp legt je graag uit waarom de schoenen van Tudo Volta uitermate geschikt zijn voor mensen met reuma.

Reuma en de Pedicure

Ook een regelmatig bezoek aan de pedicure is aan te raden, zelfs als je geen voetklachten hebt. Pedicures helpen voetproblemen te voorkomen door verzorgingsadviezen te geven en vroegtijdig problemen te signaleren. Een pedicure met de aantekening ‘voetverzorging bij reumapatiënten’ is gespecialiseerd in het behandelen van voeten van mensen met reuma.

Reumaschoenen van Tudo Volta

De damesschoenen en herenschoenen van Tudo Volta zijn speciaal ontworpen door een team van podotherapeuten van RondOm Podotherapeuten, voor mensen met reuma. Ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen en zijn zowel modieus als betaalbaar. Podotherapeut Sepp Mortelmans, met meer dan 10 jaar ervaring, heeft al honderden reumapatiënten geadviseerd over de juiste schoenen en benadrukt dat deze schoenen zijn ontworpen om voetproblemen te voorkomen en comfort te bieden.

Aanbevolen door de podotherapeut & orthopedisch schoenmaker

Onze schoenenwinkel in Sittard is gevestigd binnen het expertisecentrum van Smeets Loopcomfort, gespecialiseerd in voeten, schoenen en bewegen. Elke loopprofessional is onderdeel van de RondOm Lopen Groep, waar o.a. podotherapeuten van RondOm Podotherapeuten, orthopedisch schoenmakers en orthopedisch schoentechnologen van Smeets Loopcomfort werken. Door deze nauwe samenwerking hebben wij veel kennis in huis waardoor wij je zo goed mogelijk kunnen laten lopen. Deze experts beoordelen alle comfortschoenen die wij aanbieden op kwaliteit. Zo bieden wij alleen comfortschoenen aan die écht goed voor de voeten zijn! 

Bij RondOm Schoenen helpen we je graag om de perfecte comfortschoen te vinden die écht bij jouw voeten past. Dankzij onze ervaring en expertise kunnen we iedereen voorzien van gepersonaliseerd schoenadvies. Ons complete assortiment biedt comfortschoenen met verschillende wijdtematen, breedtes en hoogtes aan, waardoor comfortabel lopen bereikbaar is voor iedereen.

Bekijk het gehele collectie damesschoenen en herenschoenen van Tudo Volta, uitermate geschikt voor mensen met Reuma.

Onze merken

logo-transparent-1
xsensible-logo
FinnComfort
hartjes
logo-durea-500×350
Waldlaufer_Logo_1
Schermafbeelding 2023-12-04 145945
Gijs-LOOGOO14

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details