Het belang van kwalitatief goede schoenen voor mensen met Diabetes

Bij RondOm Schoenen bieden we kwalitatief hoogwaardige schoenen die passen bij jouw individuele behoeften en voorkeuren, ook als je speciale behoeftes hebt zoals diabetes. Comfortabel en veilig lopen is van groot belang voor mensen met diabetes, omdat niet goed passende schoenen kunnen leiden tot drukplekken en wondjes, wat ernstige gevolgen kan hebben.

Kwaliteitseisen voor Diabetesschoenen

Een expertpanel bestaande uit revalidatieartsen, onderzoekers, diabetespodotherapeuten en orthopedisch schoenmakers hebben vastgesteld dat goede diabetesschoenen moeten voldoen aan de volgende eisen:

Kwaliteitseisen Diabetesschoenen

  • Stevig hielstuk: Voor stabiliteit en ondersteuning
  • Naadloze afwerking: Voorkomt irritaties
  • Lichte afwikkeling voorvoet: Vermindert druk op de verkeerde plekken
  • Hoge sluiting op de wreef: Fixeert de voet in de schoen
  • Dichte schoen: Voorkomt dat er steentjes in de schoen komen
  • Voldoende tenenruimte: Voorkomt drukplekken
  • Uitneembaar voetbed: Voor gebruik van orthopedische inlegzolen
  • Antibacteriële voering: Voorkomt infecties

Een 15 koppig expertpanel met o.a. revalidatieartsen, arts/onderzoekers, diabetespodotherapeuten en een orthopedisch schoenmaker heeft besloten aan welke kwaliteitseigenschappen goede schoenen moeten voldoen, zodat ze voor iedereen, inclusief diabetespatiënten geschikt zijn. RondOm schoenen heeft een breed, modieus en zorgvuldig samengesteld assortiment schoenen, waaronder van Tudo Volta, welke voldoen aan deze hoge kwaliteitseisen en alle eigenschappen bezitten die nodig zijn om lekker te kunnen lopen en voetproblemen te voorkomen.

Goede diabetesschoenen moeten een stevig hielstuk hebben. Omdat naden en stiksels irritaties kunnen veroorzaken, dienen de schoenen van binnen naadloos afgewerkt te zijn. Een lichte afwikkeling in de voorvoet is ook belangrijk: mensen met diabetes kunnen door schommelingen in hun bloedsuiker te maken krijgen met verstijving van de gewrichten en slechtere afwikkeling. Dit zorgt voor overdruk op de verkeerde plekken.

Verder moeten goede diabetesschoenen een hoge sluiting op de wreef hebben om de voet in de schoen te fixeren. Een dichte schoen is belangrijk om te voorkomen dat er steentjes in de schoen terecht komen. Genoeg ruimte voor de tenen is ook van belang. Een uitneembaar voetbed is handig, zodat eigen inlegzolen van een orthopedisch schoenmaker of podotherapeut in de schoenen gedragen kunnen worden. Tot slot voorkomt een Silverlining antibacteriële voering in de schoen infecties. Alle schoenen van Tudo Volta voldoen aan deze eisen.

Diabetes en de Podotherapeut

Voor mensen met diabetes is regelmatige controle door een podotherapeut essentieel. Podotherapeuten zijn gespecialiseerde HBO-professionals die klachten aan voeten en benen onderzoeken, behandelen en voorkomen. Door voetstandcorrecties en looppatroonanalyses kunnen ze drukpunten verminderen en voetproblemen zoals eeltvorming, likdoorns en slecht genezende wondjes behandelen en voorkomen.

Laura Zantboer

Laura is een allround podotherapeut en afdelingsmanager medisch noodzakelijke voetzorg, gespecialiseerd in diabetes mellitus. Laura werkt al meer dan 6 jaar bij RondOm Podotherapeuten, weet alles over de diabetische voet en heeft al honderden diabetespatiënten geadviseerd over de juiste schoenen. Laura legt in onderstaande video graag uit welke schoenen geschikt zijn voor mensen met diabetes.

Diabetes en de Pedicure

Een regelmatig bezoek aan de pedicure is ook aan te raden, zelfs als je geen voetklachten hebt. Het voorkomen van voetproblemen is namelijk één van de belangrijkste taken van de pedicure. Naast de voetbehandeling, geeft de pedicure adviezen over de verzorging van je voeten en de keuze van schoenen. Ook kan de pedicure vroegtijdig problemen signaleren en je doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut. Een medisch pedicure of een pedicure met de aantekening ‘diabetische voet’ is gespecialiseerd in het behandelen van voeten van mensen met diabetes.

Diabetesschoenen van Tudo Volta

De damesschoenen en herenschoenen van Tudo Volta zijn speciaal ontworpen door een team van (diabetes)podotherapeuten van RondOm Podotherapeuten. Ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen en zijn zowel modieus als betaalbaar. Laura Zantboer, een ervaren diabetespodotherapeut bij RondOm Podotherapeuten, benadrukt dat deze schoenen zijn ontworpen om voetproblemen te voorkomen en comfort te bieden.

Laura legt in bovenstaande video graag uit waarom schoenen van Tudo Volta geschikt zijn voor mensen met diabetes.

Aanbevolen door de podotherapeut & orthopedisch schoenmaker

Onze schoenenwinkel in Sittard is gevestigd binnen het expertisecentrum van Smeets Loopcomfort, gespecialiseerd in voeten, schoenen en bewegen. Elke loopprofessional is onderdeel van de RondOm Lopen Groep, waar o.a. podotherapeuten van RondOm Podotherapeuten, orthopedisch schoenmakers en orthopedisch schoentechnologen van Smeets Loopcomfort werken. Door deze nauwe samenwerking hebben wij veel kennis in huis waardoor wij je zo goed mogelijk kunnen laten lopen. Deze experts beoordelen alle comfortschoenen die wij aanbieden op kwaliteit. Zo bieden wij alleen comfortschoenen aan die écht goed voor de voeten zijn! 

Bij RondOm Schoenen helpen we je graag om de perfecte comfortschoen te vinden die écht bij jouw voeten past. Dankzij onze ervaring en expertise kunnen we iedereen voorzien van gepersonaliseerd schoenadvies. Ons complete assortiment biedt comfortschoenen met verschillende wijdtematen, breedtes en hoogtes aan, waardoor comfortabel lopen bereikbaar is voor iedereen.

Bekijk het gehele collectie damesschoenen en herenschoenen van Tudo Volta, uitermate geschikt voor mensen met Diabetes.

Onze merken

logo-transparent-1
xsensible-logo
FinnComfort
hartjes
logo-durea-500×350
Waldlaufer_Logo_1
Schermafbeelding 2023-12-04 145945
Gijs-LOOGOO14

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details